joi, 25 noiembrie 2010

Idei decoratiuni de Craciun

1. Din feliutele uscate de portocale sau lamai se pot face decoratiuni magnetice pentru frigider. Se lacuiesc si se prind cu lipici de un magnet mic.

2. Pentru decoratiuni de usa se pot folosi si colacei cu miere facuti in casa, pe care sa-i impodobim cu crengute mici de brad si panglicute colorate.

3. Daca am cumparat o coronita din brad simpla putem sa-i facem fundite rosii. Nu e greu deloc de realizat dar efectul va fi deosebit.

4. O idee interesanta este de a ne impodobi bradul doar cu lucruri care pot fi mancate: fructe uscate sau crude, mere, nuci, portocale, figurine din turta dulce.

5. Putem taia dintr-un carton colorat modele cu braduti, stelute, mosi, om de zapada. Se lipesc spate in spate, cate doua figurine, pentru a fi colorate de ambele parti. Daca cartonul nu este colorat il putem picta chiar noi in diverse culori.

6. Din prajiturele uscate, taiate in forme diferite de bradut, stelute, luna, se pot obtine decoratiuni frumoase daca suflam peste ele cu spray argintiu sau auriu.

7. Cand impachetam un cadou, intr-o cutie de pantofi sau alt tip de cutie, pentru a fi mai interesant putem sa o imbracam si pe interior cu hartie de impachetat. Astfel, cel care primeste darul poate sa o pastreze pentru a-si depozita in ea diferite lucruri.

8. Pentru a obtine o lumanare deosebita, se poate lua o lumanare groasa, alba, pe care o punem in apa calda pentru ca exteriorul ei sa se inmoaie. Apoi putem aplica pe ceara moale bete de scortisoara, cuisoare, crengute de brad, feliute de portocale uscate, impingandu-le spre interior.

9. Putem pune o lumanare mare pe o tavita aurie sau argintie, pe care sa o decoram cu stelute din carton din aceeasi culoare sau margelute argintii sau aurii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu